NVLF
lid van
NVLF


Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie

De Spraakboom - Logopedie


Openingstijden

maandag: 8.00 t/m 17.00 uur
dinsdag: 8.00 t/m 17.00 uur
woensdag: 8.00 t/m 17.00 uur
Donderdag: Sneek Jeugdh. Friesl.
Vrijdag: 14.00 t/m 17.00 uur

Zaterdag: op afspraak
's avonds: op afspraak

Aanmeldingsformulier

Folder


Aanmelden voor behandeling

Verwijzing

U kunt bij me terecht via een verwijzing van uw huisarts, kinderarts, tandarts, KNO- arts of andere specialist. Logopediepraktijk De Spraakboom is ook direct toegankelijk (DTL). Hierbij is het afhankelijk bij welke zorgverzekeraar u bent verzekerd en of uw zorgverzekeraar het DTL screening wel of niet vergoed. Het is raadzaam om dit van te voren aan uw zorgverzekeraar te vragen.

Aanmelding

Via het aanmeldingsformulier kunt u zich laten inschrijven voor behandeling. Aan het begin volgt een intensief intake gesprek (anamnese) en screening, waar uw algehele gezondheid of die van uw kind, mogelijke oorzaken en bepaalde factoren die invloed op uw gezondheid of die van uw kind kunnen hebben, besproken. Onderzoek en diagnostiek maken een deel uit van het eerste consult. In sommige gevallen ben ik verplicht u te adviseren om even contact met de huisarts op te nemen. Soms zijn er nog andere onderzoeken nodig (denk b.v. aan een voorafgaand gehooronderzoek of laryngoscopie/stemplooionderzoek) voor met het logopedisch onderzoek en behandeling begonnen kan worden.

Behandeling

Een behandelsessie duurt meestal 30 minuten. Groepslessen duren 60 minuten. De behandeling kan variëren van een tot twee keer per week tot een keer per maand.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en soort van de stoornis. Verder speelt de motivatie van de patiënt een grote rol. Als de patiënt een zich beperkt voelt in het dagelijkse leven, zal de patiënt gemotiveerd zijn om logopedisch behandeld te worden. Indien nodig kan de behandeling aan huis plaatsvinden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij heel jonge kinderen wanneer de voorkeur uitgaat naar een behandeling in de vertrouwde thuissituatie. Maar ook voor patiënten na een beroerte of hersenbloeding, die moeilijk naar de praktijk kunnen toe komen biedt logopediepraktijk De Spraakboom thuisbehandeling aan. Tijdens de behandeling wordt er geoefend en het is de bedoeling deze oefeningen thuis te herhalen. Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken en geëvalueert.

Contractvrij werken
Vanaf 2019 werkt Logopediepraktijk De Spraakboom gedeeltelijk contractvrij. Dit is een bewuste keuze. De hoogte van de vergoeding van de logopedische behandeling en begeleiding is afhankelijk van uw eigen polis. U kunt dit het beste navragen bij uw eigen zorgverzekeraar (ZV). Bij een restitutiepolis vergoedt de ZV in veel gevallen het volledige tarief.
Voor 2020 heeft de Spraakboom contracten met de volgende zorgverzekeraars afgesloten:


– Achmea Zorgverzekeringen
– Zilveren Kruis Zorgverzekeringen
– Interpolis Zorgverzekeringen
– FBTO Zorgverzekeringen
– Avero Achmea Zorgverzekeringen
– One Underwriting Health B.V.
– De Friesland Zorgverzekeraar
– DSW

Vergoeding

Contractvrije logopedie wordt vergoed vanuit het basispakket van iedere zorgverzekeraar. U kunt bij mij terecht via een verwijzing van uw huisarts-, tandarts, KNO-arts of andere specialist. Voor de zorg in het basispakket geldt voor volwassenen het wettelijk eigen risico van 385,- euro. Hoeveel hoogte van de vergoeding verschilt per type zorgpolis en uw zorgverzekering. Wat voor polis heeft u?

Restitutiepolis
Bij een restitutieverzekering krijgt u bij elke zorgaanbieder een vergoeding en heeft u dus meer keuzevrijheid van logopedist. Gaat u naar een zorgverlener waarmee geen contract is afgesloten, dan moet je vaak de rekening voorschieten. Deze kun je later bij je zorgverzekeraar declareren/indienen.
Bij een zuivere restitutiepolis wordt het volledige bedrag vergoed.

Naturapolis
Bij een naturapolis wordt niet-gecontracteerde zorg gedeeltelijk vergoed. U betaalt vaak een eigen aandeel.

Privacy

De logopedist neemt kennis van feiten van vertrouwelijke aard. Binnen de logopediepraktijk wordt zorgvuldig omgegaan met deze informatie. Het privacyreglement van de NVLF zal worden nageleefd. Logopedisten hebben een Belofte van Geheimhouding afgelegd.


 • Logopedie


  Een Logopedist houdt zich bezig met allerlei stoornissen op het gebied van communicatie. Goed communiceren is onder andere...

  lees meer...
 • Waarom meten?


  Vestibulum bibendum semper neque eget accumsan. Morbi mattis placerat arcu, nec elementum nisi semper at. Etiam odio purus.

  lees meer...
 • Huisbezoek


  De Spraakboom behandelt patiënten aan huis, zodat mensen die slecht ter been zijn niet moeilijk hoeven te doen om een behandeling te krijgen.

  lees meer...
 • Nieuw


  Onlangs ben ik Hanen – gecertificeerd logopediste. Met de videocamera, coach en begeleid ik ouders bij het stimuleren van de taalontwikkeling...

  lees meer...
Powered by Quintera

Kwaliteiteitsregister Paramedici